Programma Kerst-Sing-ALong 2023

Programma 2023
Het 350-koppig eenmalig samengesteld kerstkoor, de ruim 1.100 bezoekers in het Atrium Den Haag en alle thuisblijvers via de livestream konden genieten en uit volle borst meezingen met traditionele wereldse kerstliederen onder de bezielende leiding van Gregor Bak met wederom een gastoptreden van ‘dramatisch sopraan’ en TV-persoonlijkheid Francis van Broekhuizen. En er waren gastoptredens van Muziekensemble Uzory uit Oekraïne, Theaterfanfare Kunst voor het Volk uit Den Haag onder leiding van dirigent Sarif Tribou. Muziekensemble Uzory was speciaal voor de Kerst-Sing-ALong vanuit Oekraïne overgekomen. Het kerstkoor en de bezoekers hebben gezamenlijk een donatie met een bedrag van ruim 3.000 euro opgehaald voor Uzory.


Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Gregor Bak.

Gregor Bak
Gregor Bak heeft, na het gymnasium en een klassieke pianostudie, muziekwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest als docent muziek op verschillende middelbare scholen en dirigeerde diverse koren. Van 1993 tot de zomer van 2023 was hij als dirigent verbonden aan het Oeral Kozakkenkoor.

Als pianist is hij zeer veelzijdig: hij speelt van klassiek tot popmuziek. Hij begeleidt sopraan Francis van Broekhuizen in de theaterprogramma’s ‘Dolle Diva’ , ‘Bij twijfel hard zingen’ en ‘Schandalig mooie opera’. Samen met de Franse zanger Philippe Elan, die in 2022 gastartiest was bij de Kerst-Sing-ALong, verzorgt Gregor concerten met de mooiste Franse chansons.

Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur. Zo schreef hij o.a. voor Rob de Nijs ‘Liefde voor altijd’,  voor Francis van Broekhuizen ‘Amore e Musica’, voor Philippe Elan ‘Je l’espère’ en voor Francis en Philippe ‘Les Vacances’.

Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma ‘C-Majeur’ voor de NCRV-televisie; hieruit vloeiden verschillende andere televisiewerkzaamheden voort. Zo presenteerde hij de programma’s ‘Schoolstrijd’, ‘Thank you for the music’, ‘Bovengemiddeld’ en 176 afleveringen van ‘Zo Vader Zo Zoon’. Daarnaast was hij jurylid in het programma ‘Una Voce Particolare’ en samen met Jochem van Gelder presenteerde hij ‘De Zingende Zaak’.

De combinatie musicoloog/presentator zorgt ervoor dat hij veelvuldig wordt gevraagd om ‘muzikale presentaties’, inleidingen en toelichtingen te verzorgen bij evenementen en concerten. Daarnaast is hij muzikaal leider van
Sing-A-Long’s in het hele land.

Meer informatie over Gregor Bak is te vinden op www.gregorbak.nl.

Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Francis van Broekhuizen.
Francis van Broekhuizen
Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé.

Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Cendrillon, de Speler, Les Aventures du Roi Pausole, Mirandolina, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff, Carmen en Owen Wingrave. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014). Begin 2018 heeft Francis de titelrol gezongen in TOSCA van Puccini bij Weekendopera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen.

In 2020 en 2021 was Francis te zien in verschillende tv programma’s zoals DE SLIMSTE MENS en DE VERRADERS. Van juli 2021 tot februari 2022 was Francis te zien als Moeder Overste in THE SOUND OF MUSIC in onder anderen het Circustheater en Carré.

Afgelopen seizoen stond Francis in:
Animal Farm – Nationale Opera Amsterdam
The Francis en Dominic Show – landelijke tournee
Orphee aux Enfers – Opera Zuid – tournee vanaf mei 2023

Komend seizoen zal Francis met orkest Phion een theatercollege geven over het leven van Maria Callas naar aanleiding van de 100ste geboortedag van deze zangeres. Daarnaast is Francis met Gregor een nieuwe voorstelling aan het voorbereiden: Schandalig mooie opera! Hierin vertelt en zingt Francis over de bijzonderste verhalen uit de opera/operette en musicalwereld.

Meer informatie over Francis van Broekhuizen is te vinden op www.francisvanbroekhuizen.nl.

Kerst-Sing-ALong 2022 - Foto Michiel van der Kraats

Theaterfanfare Kunst voor het Volk is is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit Haagse orkest geeft concerten die meer zijn dan alleen maar concerten: zij maken verrassend muziektheater voor een breed publiek. Hun concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou. Bij Kunst voor het Volk spelen zo’n 25 muzikanten met leden uit geheel Nederland, van de Waddeneilanden tot aan Limburg. Jaarlijks maken zij voorstellingen met een ander thema. Zo heeft het orkest in 2022 haar 100-jarig bestaan gevierd rondom het thema eeuwige liefde: voor de muziek, voor de stad en voor de club. Een deel van dit programma was te zien in het Atrium Den Haag: tijdens het Valentijnsconcert Hartstocht en de fototentoonstelling Uit Hartstocht met foto’s van stadsfotograaf Giedo van der Zwan.

Meer informatie over Theaterfanfare Kunst voor het Volk is te vinden op www.kunstvoorhetvolk.nl.

Kerst-Sing-AlMuziekensmeble Uzory tijdens de Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Muziekensemble Uzory.ong 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Muziekensemble Uzory.

Muziekensemble Uzory
Wij zijn blij verheugd om te melden dat muziekensemble Uzory afkomstig uit Mykolaiv, een stad in het zuiden van Oekraïne, tussen Cherson en Odessa, dit jaar weer kan komen optreden!

Uzory is opgericht in 1979 en bestaat uit 6 topmusici, die allen studeerden aan de conservatoria van Kyiv of Odessa, en zowel individueel als met Uzory, talloze prijzen en onderscheidingen wonnen. Zij bespelen Oekraïense instrumenten als de domra, de bayan (een knopaccordeon), de fluit, de contrabas domra en een variatie aan slaginstrumenten. Hun repertoire bestaat uit Oekraïense folklore, klassieke muziek en ook jazz. Het ensemble wordt gevormd door:

  • Ivan Obrevko, contrabas domra & leider ensemble
  • Natalia Danilchenko, domra prima
  • Ksénia Šóemna, domra tenor
  • Anatoli Khandoesenko, percussie
  • Volodymyr Vasylenko, bayan
  • Olexandr Dobrovolsky, bayan