Programma Kerst-Sing-ALong 2019

Op zondagavond 15 december 2019 is de vijfde editie van de bijzondere Kerst-Sing-ALong in het Atrium Den Haag, waar een 300-koppig eenmalig samengesteld kerstkoor en ruim 1.100 bezoekers mee kunnen genieten en uit volle borst mee kunnen zingen met traditionele Nederlandse en Engelse kerstliederen onder de bezielende leiding van Gregor Bak met een gastoptreden van ‘dramatisch sopraan’ Francis van Broekhuizen. 


Gregor Bak

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo is hij sinds 1993 dirigent van het Oeral Kozakkenkoor.

Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.

Met pianist Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends en als pianist begeleidt hij o.a. Francis van Broekhuizen in het theaterprogramma Dolle Diva. Daarnaast is Gregor een veelgevraagd (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij een muziekcursus in De Doelen in Rotterdam.

Meer over Gregor Bak is te vinden op www.gregorbak.nl.


Francis van Broekhuizen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschede.

Haar stemvak is dramatische sopraan. Naast haar werk in opera (Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, Opera Osnabrück, de Nederlandse Reisopera) geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig te horen in diverse radio- en televisieprogramma’s, zoals Maestro.

Daarnaast maakt ze, in opdracht, eigen muziektheatervoorstellingen, zoals Het Lied van Giacomo, de Operastrip Jan Zonder Vrees en Maria Callas, de grootste operazangeres van de 20e eeuw. 

Meer over Francis van Broekhuizen is te vinden op www.francisvanbroekhuizen.nl.