Programma Kerst-Sing-ALong 2017

Op zondagavond 17 december 2017 was van het vervolg op de bijzondere Kerst-Sing-ALong in het Atrium Den Haag, waar het 300-koppige eenmalig samengestelde kerstkoor en 1.000 bezoekers mee konden genieten en uit volle borst mee konden zingen op traditionele Nederlandse en Engelse kerstliederen onder de bezielende leiding van Gregor Bak met een gastoptreden van ‘dramatisch sopraan’ Francis van Broekhuizen. Er was tevens een verrassingsoptreden van wethouder Rabin Baldewsingh. Het gehele programma is door TV West vastgelegd. Op eerste kerstdag maandag 25 december vanaf 17:00 uur wordt het concert uitgezonden en ieder uur herhaald.


Gregor Bak

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo is hij sinds 1993 dirigent van het Oeral Kozakkenkoor.

Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.

Met pianist Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends en als pianist begeleidt hij o.a. Francis van Broekhuizen in het theaterprogramma Dolle Diva. Daarnaast is Gregor een veelgevraagd (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij een muziekcursus in De Doelen in Rotterdam.

Meer over Gregor Bak is te vinden op www.gregorbak.nl.


Francis van Broekhuizen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschede.

Haar stemvak is dramatische sopraan. Naast haar werk in opera (Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, Opera Osnabrück, de Nederlandse Reisopera) geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig te horen in diverse radio- en televisieprogramma’s, zoals Maestro.

Daarnaast maakt ze, in opdracht, eigen muziektheatervoorstellingen, zoals Het Lied van Giacomo, de Operastrip Jan Zonder Vrees en Maria Callas, de grootste operazangeres van de 20e eeuw.

Meer over Francis van Broekhuizen is te vinden op www.francisvanbroekhuizen.nl.