Programma Kerst-Sing-ALong 2022

Programma 2022
Zondagavond 18 december 2022 was van 20 tot 22 uur de zesde editie van de bijzondere Kerst-Sing-ALong in een uitverkochte Atrium Den Haag door, ondanks code oranje. Een 350-koppig eenmalig samengesteld kerstkoor en ruim 1.100 bezoekers konden meegenieten en uit volle borst meezingen met traditionele Nederlandse, Engelse en dit jaar ook Franse kerstliederen onder de bezielende leiding van Gregor Bak met een gastoptreden van ‘dramatisch sopraan’ en TV-persoonlijkheid Francis van Broekhuizen. Dit jaar was als extra gastartiest chansonnier Philippe Elan. Philippe heeft samen met Gregor en Francis de hit Les Vacances opgenomen in 2021.

Kerst-Sing-ALong 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Burgemeester Jan van Zanen & Francis van Broekhuizen.


Burgemeester Jan van Zanen deed het openingswoord samen met de voorzitter van het Atrium City Hall Theo Heere. En de burgemeester heeft zijn lievelings kerstliedje gezongen: White Christmas!

Wij zijn blij verheugd om te melden dat muziekensemble Uzory afkomstig uit Mykolaiv, een stad in het zuiden van Oekraïne, gelegen ten westen van de Krim, dit jaar weer heeft kunnen optreden! Speciaal voor hen is aan alle koorleden en bezoekers een donatie gevraagd. Er is maar liefst 4.379 euro opgehaald! Het Algemeen Dagblad heeft een interview met Uzory geschreven over de situatie in hun stad Mykolaiv.

Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Gregor Bak.

Gregor Bak
Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht gewerkt als docent Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo is hij sinds 1993 dirigent van het Oeral Kozakkenkoor en sinds 2020 van Cantiamo Delft.
Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.
Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in het theaterprogramma ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ en chansonnier Philippe Elan. Daarnaast is Gregor (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij de presentatie bij concerten.
Meer over Gregor Bak is te vinden op www.gregorbak.nl.

Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Francis van Broekhuizen.
Francis van Broekhuizen
Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!
Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschede.
Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland en heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014). Inmiddels is Francis ook een graag geziene gast op televisie. Zo trad ze op in ‘Maestro’, was ze te zien in ’De slimste mens’ en ‘De Verraders’.
In het seizoen 2021-2022 deed zij vol verve de rol van Moeder Overste in the Sound of Music in o.a. het Circustheater en Theater Carré. Afgelopen seizoen heeft Francis haar voorstelling ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ met veel succes afgesloten. Daarnaast is haar gelijknamige boek uitgekomen, dat 15 weken lang in de Bestseller top 60 stond.
Eind december en begin januari zal Francis samen met Gregor Bak te horen en zien zijn in een nieuwe kerstproductie i.s.m. Stardust Theatre, ‘Kerst met Francis’. En in het voorjaar van 2023 zal zij de rol vervullen van Mrs. Jones in de nieuwe opera Animal Farm bij De Nationale Opera in Amsterdam en Junon in Orphee Aux Enfers bij Opera Zuid. Daarnaast zal ze samen met Dominic Seldis ook nog een theatertournee doen: The Francis and Dominic Show.
Meer over Francis van Broekhuizen is te vinden op www.francisvanbroekhuizen.nl.

Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Philippe Elan.

Philippe Elan
Philippe Elan werd geboren in Gascogne, Frankrijk en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar in jaar uit in de theaters is te zien, samen met vaste begeleider Reyer Zwart.
Philippe is vaak te gast in radio- en tv programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied. In de loop van de jaren heeft Philippe 13 albums en 2 DVD’s uitgebracht.
Voor het album ‘Chansons Classiques’ kreeg hij een Edison. Met het Amstel Saxofoon Quartet maakte hij de CD ‘Sax avec Elan’, met het Residentie Orkest het symfonische album ‘Ma France’ en vorig jaar kwam zijn laatste CD uit: ‘Ma France en chansons’, een prachtige live registratie van een concert van Philippe en Reyer Zwart, afwisselend op gitaar en aan de vleugel.
Meer informatie over Philippe Elan is te vinden op www.philippe-elan.com.

Kerst-Sing-Along 2022 in het Atrium Den Haag. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst. Muziekensemble Uzory.Muziekensemble Uzory
Wij zijn blij verheugd om te melden dat muziekensemble Uzory afkomstig uit Mykolaiv, een stad in het zuiden van Oekraïne, tussen Cherson en Odessa, dit jaar weer heeft opgetreden! Uzory is opgericht in 1979 en bestaat uit 6 topmusici, die allen studeerden aan de conservatoria van Kyiv of Odessa, en zowel individueel als met Uzory, talloze prijzen en onderscheidingen wonnen. Zij bespelen Oekraïense instrumenten als de domra, de bayan (een knopaccordeon), de fluit, de contrabas domra en een variatie aan slaginstrumenten. Hun repertoire bestaat uit Oekraïense folklore, klassieke muziek en ook jazz. Het ensemble wordt gevormd door:
Natalia Danilchenko, domra prima
Ksénia Šóemna, domra tenor
Volodymyr Vasylenko, bayan
Olexandr Dobrovolsky, bayan
Anatoli Khandoesenko, percussie
Ivan Obrevko, contrabas domra & leider ensemble

Speciaal voor hen is aan alle koorleden en bezoekers een donatie gevraagd. Er is maar liefst 4.379 euro opgehaald!

Kerst-Sing-ALong op TV West
Dit jaar was Omroep West weer aanwezig om het gehele kerstconcert vast te leggen.
Op 23 en 26 december wordt het concert uitgezonden, doorlopend vanaf 17:00 uur.

**Go to www.atriumcityhall.nl/en for the English version of this website.**